Degerli Kullanicilarimiz; Okudugunuz, takip ettiginiz, izlediginiz Kliplere Dusuncelerinizi Yorum olarak bildirmekten kacinmayiniz. iyi veya kotu mutlaka yorum yapmaya calisiniz. Editorler olarak bizde sizin isteklerinize yazdiginiz Yorumlari ele alarak Ekleme/Duzeltme Yapabilelim. Lisem.Net Editorleri

Hyundai-Microsoft’un Güç Birligi.

Gonderen 09 Mayıs 2008

Hyundai, yeni nesil araç içi bilgi ve eğlence sistemlerinin ortak gelişimi için Microsoft ile anlaşma imzaladı.
Hyundai Otomotiv Grubunun, yeni nesil araç içi bilgi ve eğlence sistemlerinin ortak gelişimi için Microsoft ile uzun dönemli anlaşma imzaladığı bildirildi.

Hyundai’den yapılan yazılı açıklamada, Seul’de gerçekleÅŸtirilen ve Hyundai Otomotiv Grubu BaÅŸkanı Eui-Sun Chung ve Microsoft BaÅŸkanı Bill Gates’in yanı sıra Hyundai Otomotiv Grubu Teknoloji BaÅŸkanı Hyun-Soon Lee ve Microsoft Otomotiv Kolu Genel Müdürü Martin Thall’ın da katıldığı törende, ortaklık dahilinde Microsoft oto yazılım platformu baz alınarak yenilikçi ve ilerici çözümlerin geliÅŸiminin yapılacağı ve Hyundai modelleri gelecekteki araç içi teknolojilerinin hazırlanacağının ifade edildiÄŸi belirtildi.

Eui-Sun Chung’un, Hyundai Otomotiv Grubunun stratejik vizyonunun otomotiv ve enformasyon teknolojilerinde dünya lideri olmayı hedeflediÄŸini, Microsoft ile ortaklığın bu vizyonu gerçekleÅŸtirmeyi saÄŸlayacağını dile getirdiÄŸinin bildirildiÄŸi açıklamada, Thall’ın da, geliÅŸtirecekleri yeni sistemlerin tüketicilerin araç içindeki deneyimlerine yeni bir boyut kazandıracağını, Hyundai ile Microsoft’un 2006 ilkbaharından bu yana araç içi teknolojilerinin geleceÄŸi için vizyonlarını paylaÅŸtığını, bu anlaÅŸma doÄŸrultusunda artık ortak olarak yeni nesil sistemlerin geliÅŸimini yapacaklarını vurguladığı kaydedildi.

2010′DA İLK OLARAK KUZEY AMERİKA PAZARINDA TANITILACAK

Ortaklığın ilk ürünü, mobil cihazlar ile ses kontrollü iletişimin kurulmasını sağlayan yeni nesil bilgi-eğlence sistemi olacağı ifade edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

”Bu sistem 2010 yılında ilk olarak Kuzey Amerika pazarında tanıtılacak ve daha sonra tüm dünyadaki Hyundai modellerine adapte edilip multimedia ve navigasyon sistemlerinde kullanılacak. Bu sayede Hyundai kullanıcılarının özellikle her türlü ses formatıyla araç içindeki müzik keyfi artırılacak. Küçültülmüş masaüstü bilgisayarı olarak da adlandırılabilecek bu yeni nesil eÄŸlence sistemi, araçların tanıtımından sonra da güncellenebilecek, yeni fonksiyonlar yüklenebilecek, hatta daha üst sürümler yüklenebilecek. Yazılım bazlı, kullanımı kolay bu format sayesinde araç içinde kullanılan multimedia teknolojisinde yeni bir dönem baÅŸlamış olacak. AnlaÅŸma doÄŸrultusunda Microsoft, ABD ve Avrupa pazarından sonra Asya pazarına da Hyundai gibi önemli bir marka sayesinde daha çok açılmış olacak.”

AnlaÅŸmanın haricinde Hyundai ve Microsoft ile Institute for Information Technology Advancement (Enformasyon Teknolojileri GeliÅŸim Enstitüsünün) de (IITA) ortak olarak Otomotiv Bilgi İşlem Merkezi kurmak amacıyla bir iyi niyet mektubu imzaladığı belirtilen açıklamada, Hyundai’nin, Koreli yazılım ve cihaz üreticilerinin global pazarlara açılmasını saÄŸlamak ve fırsat yaratmak amacıyla kurulacak merkez için önümüzdeki beÅŸ yıl 166 milyon dolarlık yatırım yapacağı kaydedildi.

İnternethaber

bookmark bookmark bookmark bookmark

İlgili Diğer Konular




Bu yaziyi yazan:

unknown - who has written 7562 posts on Lisem.Net – Sohbet, Chat, Muhabbet.


Yazarla iletisim

Yorum Yaz

   
 
 
Chat | Sohbet