AIDS Konusunda büyük gelişme

Gonderen 06 September 2008

Amerikalı bilim adamları, Apobec3 adlı genin, farelerde retrovirüsleri etkisiz hale getiren antikorların üretilmesini saÄŸladığını ve böylece hayvanların enfeksiyonlarla savaÅŸabilmesine olanak verdiÄŸini belirttiler. AraÅŸtırmacılar, insanlarda da bulunan bu genin, insanlarda farelerdekiyle aynı rolü oynayabileceÄŸini ve AIDS’e yol açan retrovirüsü etkisiz hale getirebileceÄŸi görüşünde.

ÖNCEKİ ARAŞTIRMALARI DESTEKLİYOR

Bu tez, Apobec3′ün ürettiÄŸi proteinlerin anti-HIV özellikleri taşıdığını ve bu genin bulunduÄŸu kromozom bölgesinin vücuda bulaÅŸan virüsün gücünü etkileyebileceÄŸine iliÅŸkin önceki araÅŸtırmaları destekliyor. Bu genin bulunmasının AIDS aşısının geliÅŸtirilmesi açısından önemli olduÄŸu ve HIV’e maruz kalan bazı kiÅŸilerin neden virüsü kapmadıklarını açıklayabileceÄŸi vurgulandı. AraÅŸtırma, Science Dergisi’nde yayımlandı.

Bugun

bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark

Bu yaziyi yazan:

unknown - who has written 3862 posts on Lisem.Net - Sohbet, Chat, Muhabbet.


Yazarla iletisim

Yorum Yaz

Chat | Sohbet