Degerli Kullanicilarimiz; Okudugunuz, takip ettiginiz, izlediginiz Kliplere Dusuncelerinizi Yorum olarak bildirmekten kacinmayiniz. iyi veya kotu mutlaka yorum yapmaya calisiniz. Editorler olarak bizde sizin isteklerinize yazdiginiz Yorumlari ele alarak Ekleme/Duzeltme Yapabilelim. Lisem.Net Editorleri

Göbek kanserde önemli rol oynuyor.

Gonderen 14 Kasım 2008

Almanya’daki Potsdam Üniversitesi’nin araştırmasına göre, şişmanlık ve büyük göbek; diyabet ve kalp hastalıklarını tetikleyip, ölüm riskini arttırıyor. 25 bin İsveçli deneğin yer aldığı geniş çaplı araştırma 9 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilirken, çalışmaların 16 yıldır kesintisiz yürütüldüğü öğrenildi.

Araştırma, bel ölçüsü odaklı yürütülürken, göbek büyüklüğünün her türlü hastalığa davetiye çıkardığı anlaşıldı. Beldeki 5 santimetrelik artış erkeklerde yüzde 17, kadınlarda yüzde 13 ölüm riski doğuruyor.

Beli 120 cm. olan erkeklerde ve 115 cm bele sahip kadınlardaki ölüm riski ise, diğer insanlara göre iki kat daha fazla. Şişmanlık ve göbek sadece kalp-damar hastalıklarını değil, kanser, özellikle de göğüs kanserine, prostat tümörlerine sebep oluyor. Prof. Göran Hallmans, “Göbek kanserde önemli rol oynuyor. Araştırmanın bu kadar büyük olması, emin olmamızı sağlıyor. Doktor, hastasını muayene ederken, göbek çapını da ölçmeli”dedi.

bookmark bookmark bookmark bookmark

İlgili Diğer Konular




Bu yaziyi yazan:

unknown - who has written 7572 posts on Lisem.Net – Sohbet, Chat, Muhabbet.


Yazarla iletisim

Yorum Yaz

   
 
 
Chat | Sohbet