Charlize Theron çalışmalarının karşılığını aldı.

Gonderen 16 November 2008

Ünlü isimler büyük organizasyon kapsamında barış elçiliğine soyundu.

Afrika Sosyal Yardım Projesi’ni kurmasının ardından ülkesi Afrika ve birçok üçüncü dünya ülkelerine yardım organizasyonları düzenleyen Charlize Theron, çalışmalarının karşılığını aldı.

BM Sözcü yardımcılarından Ferhan Hak Genel Sekreter Ban Ki-Mun’un Oscar ödüllü aktris Charlize Theron’u BM Barış Elçisi olarak seçtiÄŸini belirtti. Hak, Güney Afrika asıllı oyuncu Theron’un özellikle kadınlara karşı ÅŸiddetin durdurulması konusuna yoÄŸunlaÅŸacağını söyledi.

ŞİDDET GÖRDÜ

Theron, özellikle doÄŸduÄŸu ülke olan Güney Afrika Cumhuriyeti’nde sosyal çalışmalarda bulunan bir aktivist olarak tanınıyor. Theron’un küçük yaÅŸta aile içi ÅŸiddete tanıklık ettiÄŸi ve annesinin, kendisine saldıran alkolik babasını silahla vurduÄŸu biliniyor. BM’de hafta başında yapılacak törende Theron resmen Barış Elçisi olarak açıklanacak. BM’nin barış elçilerinin sayısı Theron’la birlikte 10′a yükseldi. DiÄŸer elçiler ise George Clooney, Michael Douglas, Daniel Barenboim, Midori Goto ve Yo-Yo Ma, Paulo Coelho ve Elie Wiesel, Ürdün Prensesi Haya Bint El Hüseyin ve doÄŸabilimci Jane Goodall.

bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark bookmark

Bu yaziyi yazan:

unknown - who has written 4208 posts on Lisem.Net - Sohbet, Chat, Muhabbet.


Yazarla iletisim

Yorum Yaz

Chat | Sohbet